Швейцария изпадна в рецесия след две поредни тримесечия на свиване на

...
Швейцария изпадна в рецесия след две поредни тримесечия на свиване на
Коментари Харесай

Швейцария изпадна в рецесия след свиване на БВП в рамките на половин година

Швейцария изпадна в криза след две поредни тримесечия на стесняване на брутния вътрешен артикул (БВП) и след историческия спад от 8,2 на 100 през второто тримесечие по отношение на първото. Причината за този резултат е санитарната рецесия, съобщи Франс прес.

През първото тримесечие Брутният вътрешен продукт на страната понижа с 2,5 на 100 по отношение на предходните три месеца, заяви през днешния ден Държавният секретариат по стопанската система (Seco) в официално съобщение, коригирайки мощно надолу първичната си оценка за стесняване с 2,6 на 100.

През второто тримесечие Брутният вътрешен продукт на Швейцария претърпя най-силното си намаляване, откогато през 1980 г. се регистрират тримесечните резултати за стопанската система, посочи Seco, наблягайки че този спад е " релативно стеснен " спрямо регистрираните от други страни.

Фармацевтичният бранш, който има най-голяма тежест в комерсиалния баланс, е разрешил спадът да бъде стеснен.

През това тримесечие износът на артикули (извън златото, скъпоценните камъни и метали, предметите на изкуството и антиките) се е свил с 9,4 на 100.
Заради ограниченията в битката против пандемията секторът на услугите е най-засегнатият. Добавената стойност в хотелиерството и ресторантьорството се сринала с 54,2 на 100 и с 21,7 на 100 в бранша на превоза и връзките.

Карантината е оказала напън и върху разноските на семействата, които са се свили с 8,6 на 100 със затварянето на множеството магазини. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР